Bitcoin

Ampleforth-achtige Bitcoin rebasing token DIGG daalt: crypto stimuleringschecks

De nieuwste crypto-stimulans (of DeFi-stimulanscheck, om nauwkeuriger te zijn) is zojuist gevallen.

Badger DAO, een Bitcoin-georiënteerd gedecentraliseerd financieel project gebaseerd op Ethereum, heeft zojuist een nieuwe munt uitgerold genaamd DIGG. BADGER, het governance token voor het protocol, bestaat al.

DIGG is een nieuwe token die werkt zoals Ampleforth, een aanbod-elastische cryptocurrency die zijn aanbod verandert op basis van de prijs van de munt op elk moment. In plaats van gekoppeld te zijn aan een dollar, koppelt DIGG aan de prijs van één Bitcoin. Hoewel dit klinkt als een kleine nuance, hebben velen in de DeFi ruimte gezegd dat deze verandering kan resulteren in meer reflexiviteit in de prijsactie van de munt.

Dat gezegd hebbende, werd DIGG verdeeld onder gebruikers van het Badger DAO protocol op een semi-kwadratische basis op deze drie sleutelfactoren:

BADGER gestaked in het protocol.

DIGGER verdiend door de gebruiker. BADGER kon en kan nog steeds worden verdiend door gebruikers door liquiditeit te storten in het protocol voor farming doeleinden.
Hoeveel BADGER de gebruiker heeft verdiend in verhouding tot de munten die hij heeft ingezet.

Wat de semi-quadratische basis betreft, dit werd gedaan om de verdeling van DIGG eerlijker te maken:

„Andere details met betrekking tot de verdeling werden uiteengezet in de BIP 14 forumpost, met inbegrip van het gebruik van een 1,75 wortel toegepast op de Verdiende Beloningen om de relatieve verdeling te bepalen. Het doel is om de DIGG-vermogensverdeling meer gelijk te maken onder de Badger-gebruikers, wat DIGG als product ten goede komt door het vergroten van zijn opslagcapaciteit voor waarde. Sybil-weerstandsmaatregelen zijn ook geïmplementeerd om misbruik van het distributiemodel te voorkomen.“

Terwijl DIGG wordt gedistribueerd aan alle gebruikers van het protocol, lijkt de markt het te omarmen.

Sinds de munt een uur geleden werd gelanceerd, heeft de markt de prijs opgelopen tot 3,5 BTC, of meer dan $100.000. Sindsdien is hij gezakt naar $45.000, wat betekent dat één DIGG op dit moment meer waard is dan één Bitcoin.

Gebruikers kunnen hun DIGG inzetten in de Badger DAO om verdere DIGG te verdienen, samen met Badger beloningen in sommige pools.

Hoewel dit niet precies zoals de UNI airdrop was, waar de meeste gebruikers minstens $1.500 aan Uniswap-munt kregen, zijn er veel gebruikers die melden dat ze duizenden dollars aan DIGG ontvingen in de airdrop. Sommigen grapten zelfs dat ze het equivalent van een jaarsalaris in DIGG hebben ontvangen.