Bitcoin

Coinbase Pro kondigt ondersteuning aan voor DeFi’s Wrapped Bitcoin (WBTC) -token

Coinbase lanceert ondersteuning voor Wrapped Bitcoin (WBTC).

Dit volgt op de recente lancering van andere DeFi-tokens zoals Uniswap (UNI).

De activiteiten en verwachtingen in de markt voor gedecentraliseerde financiering ( DeFi ) lijken traag te zijn. Desalniettemin voegen cryptocurrency-uitwisselingen nog steeds DeFi-tokens toe voor de klanten, ter ondersteuning van de markt. Vandaag heeft Coinbase Pro, het professionele handelsplatform van Coinbase, ondersteuning gelanceerd voor DeFi’s Wrapped Bitcoin-token genaamd WBTC .

WBTC-handel begint binnenkort op Coinbase Pro

Na de aankondiging debuteerde Coinbase Pro vanaf 15 oktober met ondersteuning voor het WBTC-token. Daarom kunnen handelaren op het platform beginnen met het storten van hun Wrapped Bitcoins-tokens, hoewel de handel op een later tijdstip zal beginnen. Terwijl de inkomende overdracht van het token begint, begint de handel op dinsdag, tenminste als de liquiditeitsvoorwaarden zijn bereikt.

Met voldoende voorraad Bitcoin-token zal Coinbase Pro de fiat- en crypto-handelsparen van het token – WBTC-USD en WBTC-BTC – in hun orderboeken lanceren. Dit zal naar verluidt in ongeveer vier fasen worden vrijgegeven, waaronder transfer-only, post-only, limit-only en volledige handel. Cryptohandelaren uit de ondersteunde regio’s van Coinbase Pro kunnen deelnemen aan de handel, behalve voor klanten in New York.

Coinbase DeFi-tokens

De lancering van Wrapped Bitcoin op Coinbase Pro komt naarmate de vraag naar het token blijft groeien. Het protocol wordt momenteel gerangschikt als het op twee na grootste protocol op DeFi Pulse, met bijna $ 1,2 miljard aan geblokkeerde activa. WBTC is in feite de Ethereum-versie van Bitcoin. Het is een ERC-20-token dat grofweg aan Bitcoin is gekoppeld in een verhouding van 1: 1. Gezien het verschil in de Blockchains, is het token gemaakt om Bitcoin-gebruikers in staat te stellen op dezelfde manier te communiceren met Ethereum en DeFi om precies te zijn.

Ondertussen is het Wrapped Bitcoin-token niet het allereerste gedecentraliseerde financiële token dat door de uitwisseling wordt ondersteund. Onlangs heeft Coinbase ondersteuning uitgerold voor tokens zoals Maker (MKR), Yearn.Finance (YFI), Compound (COMP), Uniswap (UNI), Balancer (BAL) en nog veel meer.